Ce costuri implica dezvoltarea unui website ?

In acest articol ne-am propus sa atingem un subiect care intereseaza  doua categorii de clienti si anume pe toti cei care au un website si doresc redesign-ul acestuia si cei care doresc dezvoltarea unuia. Vom vorbi despre diferentele de pret intre  un website mai scump si unul mai ieftin.
Intrebarea care se impune ar fi “Care ar fi calitatea unui website la 100 de euro“sau ”Magazin online la 150 de euro?” si chiar ”De ce asa de ieftin?”
Vom incerca sa raspundem la aceste intrebari pe intelesul tuturor, mai ales a celor care sunt in cautarea unei agentii de web design si implicit in realizarea unui website.

Este bine de stiut ca orice proiect de web design cat de mic ar fi el necesita timp de lucru si efort pentru a ajunge de la o simpla idee la un concept, o viziunea materializata a agentiei de web design.  Se poate intelege clar ca un website nu poate fi conceput si dezvoltat in 3 zile, doar daca website-ul prezinta o reducere semnificativa a calitatii.

Ca sa construiesti si sa dezvolti un website asa repede, atunci suntem tentati sa credem ca, site-ul prezinta o calitate indoielnica. Un wbesite de calitate necesita un plan de lucru care include grafica personalizata, programare si codare corecta, continut corect redactat, implementare si testare minutioasa.
Asa ca nu ne ramane sa credem ca website-ul tau este realizat pe o macheta prestabilita, in care elementele se regasesc si in alte 10 website-uri si apoi te miri de ce site-ul tau arata ca alte 10 website-uri gasite pe internet.
Cu alte cuvinte, cat dai atata face…vrei ieftin, primesti ieftin, nu prea exista loc de calitate, performanta si ajungi in punctul in care website-ul tau nu are niciun succes, este tot pe pagina a 10-a in cautarile organice ale vizitatorilor, se incarca greu, aspectul lasa de dorit si lista continua.

Cum se desfasoara dezvoltarea unui proiect de web development

Pentru a intelege cat mai clar aceste notiuni de web design, vom lua ca studiu de caz un website de prezentare caruia ii vom face o scurta prezentare si vom discuta pas cu pas constructia lui si la final vom stabili costurile implicate in realizarea acestuia.

 • Alegerea unei agentii de web design dupa website-ul pe care acestia il afiseaza. Daca agentia de web design are un site original, cu grafica profesionala, cu viteza de incarcare mica, atunci cu siguranta ofera calitate in produsele lor.
 • O agentie de web design care isi respecta clientii se va ocupa de alegerea unei firme de hosting serioase. Aceasta parte din proces nu ar trebui lasat la voia intamplarii pentru ca foarte multe website-uri sunt gazduite pe servere ale unor firme de hosting no name si de aici apar probleme de incarcare. Atunci cand va alegeti agentia cu care veti colaborati, lasati pe ei sa se ocupe de aceste detalii tehnice.
 • Calitatea grafica din website va fi net superioara celei aflate pe piata.Vrei o grafica originala, cu elemente specifice afacerii tale, un logo unic, atunci trebuie sa stii ca tot ce inseamna design unic inseamna timp si imaginatie mai mult alocat proiectului si implicit un cost mai mare al website-ului tau.
 • Vrei sa-ti administrezi singur continutul, atunci ai nevoie de un website CMS(content management system) unde ai acces la tot proiectul tau, dar si aici este o mica problema.
  Pentru a va administra website-ul , trebuie sa aveti ceva cunostinte de web design intrucat riscati sa va stricati website-ul, motiv pentru care o agentie de web design serioasa va face un instructaj atunci cand va preda proiectul web finalizat
 • Am ajuns la partea de continut din site si aici vorbim despre tot ce inseamna poze, video, texte. etc Un website de calitate pentru care ati platit putin mai mult, va avea poze editate, video realizate la o rezolutie buna, texte corect redactate, toate aceste considerente fac ca website-ul tau sa urce repede in cautarile de pe Google. Motorul de cautare depuncteaza mult website-urile care nu au continutul editat si aranjat conform standardelor sale.
 • Un alt punct deosebit de important pe care Google il are in vedere atunci cand puncteaza website-urile este ajustarea continutului pentru dispozitive mobile, ceea ce se cheama responsive layout. Website-ul tau trebuie sa se redimensioneze corespunzator dispozitivului mobil de pe care vizitatorul va cauta. Daca acesta este static, veti pierde multi vizitatori deoarece nimeni nu are rabdare sa dea zoom pe un continut mic.
  Datorita faptului ca industria mobilelor ofera o varietate de display-uri din ce in ce mai mari, telefoanele mobile se pot transforam rapid intr-un mini ecran unde pot naviga cu usurinta. Aveti grija ca website-ul dvs sa fie responsive, cu un continut user fiendly pentru a va asigura ca veti avea audienta dorita!
 • Timpul de executie pentru un website simplu de prezentare cu un minim de 6 pagini este intre 14 -21 zile, iar un pret 250 de euro, iar daca clientul doreste si alte functionalitati extra pretul creste. Intr-un astfel de website, design-ul si grafica sunt unice, continutul este optimizat, testat si, securizat ceea ce duce la o concluzie simpla: “CALITATEA INSEAMNA PRET MAI MARE!

Lasă un răspuns