Ce este viteza de incarcarea a unui website ?

Viteza de incarcare a unui website se refera la timpul alocat incarcarii continutului acestuia, mai exact durata de timp in care browser-ul primeste informatia stocata pe server-ul unde se afla gazduit un website.
Indiferent cum ai masura, o pagina web cu viteza mare de incarcare aduce avantaje in pozitionarea websiteului in rezultatele motoarelor de cautare, lucru care implica o rata de succes mai mare in ceea ce priveste conversia vizitator-client.

Cum se afiseaza un website?

Pentru a putea intelege mai bine, importanta acestui aspect al vitezei de incarcare a unui website (PageSpeed) vom sublinia câteva puncte cu scopul înțelegerii a ceea ce înseamna obținerea unui website performant.
Este demonstrat faptul ca motorul de căutare(Google in special) va afișa un website cu viteza mare de încărcare printre primele rezultate in căutările organice ale vizitatorului.

Cum funcționează?

Vizitatorul cauta o pagina web după un un anumit cuvânt cheie, algoritmul de căutare al motorului de căutare măsoară efectiv timpul scurs de la tastarea acestuia pana afișarea integrala a rezultatelor de web design obținute, trecând prin toate website-urile care il conțin. Este lesne de înțeles ca vor fi afișate website-urile care consuma cat mai puține resurse.
Un alt aspect de consemnat este experiența vizitatorului.
Website-urile cu viteza mare de încărcare tind sa aibă un impact pozitiv asupra publicului tau tinta.
Vizitatorii nu așteaptă prea mult pentru a se incarca un website, trec repede la următorul din dorința de a afla informațiile pe care și le doresc mai repede.

Strategii de crestere a vitezei de incarcare a unui website:

Pentru a-ți creste perfomanta website-ului tau, agenția de web design trebuie sa implementeze câteva strategii și anume:

  • compresia fișierelor de CSS, HTML si Javascript;
  • optimizarea codului prin ștergerea de spatii, caractere in plus, virgule, comentarii, formatări și cod nefolosit.
  • reducerea redirecționărilor către alte pagini din website altele decât home page;
  • setarea duratei cache-ingului website-ului la anumite intervale de timp;
  • folosirea unui CDN Content delivery network, un sistem de rețele de servere folosite pentru a-ti incarca mult mai rapid conținutul website-ului tau;
  • Optimizarea și compresia imaginilor din pagina web;